Bluesrock, bier en baarden in overvloed op DeWolffest

Dankbaar DeWolff op 10-jarig jubileumfeestje

18405397_1418881874835141_200640019_o

Hoe beter het tienjarig bestaan van je band vieren dan in TivoliVredenburg? Dat dachten de mannen van DeWolff ook. Een goedgevulde middag en avond met baarden, bier, barbiers, vinyl, vintage en voornamelijk véél muziek van onder andere Wolf People, Birth of Joy, The Dawn Brothers, The Grand East en uiteraard DeWolff.

Terwijl Little Feat door de foyer galmt, komt de menigte de roltrap op richting het eendaagse festival georganiseerd door de mannen van DeWolff. Het partijtje is verdeeld over de Ronda, de Pandora en niet te vergeten de geïmproviseerde Electrosaurus Southern Sound Studio in de Pandora foyer waar de live-sessie met leden van de verschillende bands die die dag optreden rechtstreeks op vinyl wordt gesneden.

Naast muziek luisteren is er veel te doen voor de fanaten van de van oorsprong Geleense maar inmiddels in Utrecht wonende band. In ieder leeg hoekje in TivoliVredenburg is een gezellige plek gecreëerd met Perzische tapijtjes, Chesterfield banken en platenspelers waarop bezoekers hun aanschaf kunnen testen. Voor de weinige mensen die niet in een fashionable vintage blousje rondliepen, is er de mogelijkheid om vintage kleding te shoppen en een nieuwe coupe te nemen bij beeldschone dames van Madame de Pompadour.

Veel bands die spelen liggen in hetzelfde straatje als (of soms eerder in een twee-onder-een-kap met) DeWolff, hierdoor is de bluesrock met een overdaad aan gitaarsolo’s en orgels na een tijdje wel erg aanwezig. Akula Rhythm Band weet het publiek te verrassen met hun Afrikaanse opzwepende invloeden en de Frans-Somalische frontman Théo François bespeelt de Pandora met zijn intrigerende performance.

Tegen het einde van de avond is het tijd voor de band waar het allemaal om draait. Met een overtuigende set van anderhalf uur maakt DeWolff, inclusief achtergrondzangeressen en percussionist, een trip down memory lane met oud én nieuw materiaal dat recentelijk is opgenomen. Gebroeders Van de Poel en organist Robin Piso zijn zichtbaar dankbaar voor het uitgelaten publiek op dit geslaagde jubileumfeest.

Na DeWolff is het aan de Rotterdamse Dawn Brothers de taak om het nagenietende publiek dansend de nacht in te sturen. De vierkoppige band weet met hun zompige, catchy Southern rock de Pandora op haar kop te zetten. Een terechte plek voor een band waar we ongetwijfeld nog veel van gaan horen.

Gezien: DeWolff en anderen, zaterdag 29 april 2017 @ TivoliVredenburg

18361956_1418882324835096_1474053520_o

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s