Recensie: Chef’Special (Paaspop 2016)

Chef’Special is even terug in Nederland, en hoe

“Wat een warm bad zijn jullie, Paaspop!” roept frontman Joshua Nolet de bomvolle Apollo in. Vers uit Amerika zijn de mannen na één jaar afwezigheid terug op Paaspop. Het is de eerste show in Nederland sinds de zomer, in die tussentijd zijn de mannen namelijk druk bezig Amerika te veroveren. Een groot verschil met de show van twee jaar geleden is dat Chef’Special echt gegroeid is van een ‘leuke’ band naar een band die de Apollo uit haar voegen kan laten barsten – en dat blijkt na Typhoon vanmiddag toch best moeilijk. Ondanks de in-ears die niet lijken te werken, blijft frontman Joshua Nolet vocaal erg steady en waar hij eerst een rapper was die erbij zong, kan er nu worden gezegd dat hij voldoende stembeheersing heeft om ook echt als zanger door te gaan.

Vroeg in de set krijgt gitarist Guido Joseph zijn moment of shine. Bij ‘Still Don’t Know’ geeft hij een boeiende bluesy solo die eindigt in een gave climax. Ook toetsenist Wouter Heeren heeft zijn hoogtepunt tijdens ‘Birds’. Alleen staat Heeren’s keyboard in de mix iets te hard, waardoor de hoge noten wat snerpend overkomen. Bij hitjes als ‘Biggest Monkey’, ‘On Shoulders’, ‘Peculiar’ en uiteraard ‘In Your Arms’ zingt Apollo luidkeels mee.

Het gaat dus goed met ze in Amerika. Zijn de ego’s gegroeid?

Nee, Nolet benadrukt meerdere malen hoe dankbaar ze zijn voor de respons van het publiek. Hij geeft ook toe dat het extra spannend is om hier terug te komen omdat ze in Amerika vanaf nul beginnen en niks te verliezen hebben. De band is zichtbaar geraakt en dat siert Chef’Special.

Wanneer komt het nieuwe album?

Dat weten we nog niet. De mannen spelen wel één nieuw nummer: ‘Manny’, een uptempo, funky nummer met een dijk van een hook. Het Paaspoppubliek weet er wel raad mee en danst zich een slag in de rondte. Zeker een song met hitpotentie.

Hoeveel trommelvliezen zijn kapot gegaan?

Waarschijnlijk veel. Tot aan ‘Carnivore’ is het volumeniveau nog acceptabel, maar dan blaast het geluid echt ieder vel aan gort. Daardoor lijkt het nummer bijna op een EDM-hitje. Maar dan wel met een Chef’Special sausje. (GS)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s