Recensie: Saybia (Paaspop 2016)

Wegdromen bij Saybia in de Apollo

De Staat heeft net het laatste akkoord gespeeld in de propvolle Phoenix, dan is het nu de beurt aan de Deense pop-/rockband Saybia in de Apollo. In 2008 stonden de mannen ook op Paaspop, vlak voor ze hun twee jaar durende break aankondigden. Inmiddels lijkt alles weer koek en ei tussen de mannen en zijn ze terug mét een nieuw album ‘No Sound from the Outside’. De nummers van de Denen, die al sinds 1993 bezig zijn, zijn dromerig en kabbelen rustig voort. Ondanks de dynamiek binnen de nummers zit er niet echt een opbouw in de set zelf. Stelletjes gaan iets dichter tegen elkaar aan staan (of zitten achter in de tent) bij hits ‘The Second You Sleep’ en ‘The Day After Tomorrow’.

Wat was er nou mis met het geluid?

Blijkbaar hoorde zanger en gitarist Søren Huss zichzelf niet goed het hele optreden lang. Dit liet hij duidelijk merken door steeds grote gebaren te maken naar de geluidsman. In de tent klonk het geluid overigens wel voldoende.

Waarom liet de zanger zijn buik ineens zien?

Geen idee. De hele show lang lijken de bandleden erg in zichzelf gekeerd, maar bij het nummer ‘Bend the Rules’ komt frontman Huss even los. Het publiek dat daadwerkelijk oplette en naar het podium keek, lacht even en droomt daarna weer verder.

Was Saybia saai?

Nee, dat zeker niet. Dat voortkabbelende past ook gewoon heel goed bij de band en de hese stem van zanger Søren Huss. Het publiek dat besloot te blijven staan genoot zichtbaar van dit rustmomentje. (GS)

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s