Recensie: LAKSHMI (Paaspop 2016)

LAKSHMI mist wat pit

Eind 2014 stond Lakshmi Swami Persaud in de finale van de Grote Prijs van Nederland, een jaar later deed ze, zonder succes, mee aan De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Vandaag aan LAKSHMI de taak om de derde dag van Paaspop te openen in de Jack Daniel’s tent. De band speelt donkere, elektronische songs met een stevige opbouw. Toch komt het niet helemaal over zo vroeg op de dag. De iele stem van de sexy geklede Persaud komt in de hardere stukken amper boven het dramatische, elektronische geweld uit. In single ‘Champagne’ komt de hoge, breekbare stem van de zangeres echter wel mooi tot zijn recht.

Maar het kwam niet echt over dus?

Muzikaal gezien misschien niet, maar de performance van de band en dan met name van frontvrouw Persaud zelf zeker wel. Ze staat zelfverzekerd voor op het podium en is niet bang om het publiek, dat zo vroeg al naar de Jack Daniel’s tent is gekomen, recht in de ogen te kijken en erbij te betrekken.

Was de band groter dan normaal?

Voor dit optreden op Paaspop is de originele bandsetting van vier uitgebreid met celliste Susanne en violiste Pauline.

Wat was er aan de hand met de tourbus?

Ja, die zat vast in de modderbende op de parkeerplaats. Daar moest een traktor aan te pas komen en die maakte vervolgens een wheelie. De bus is weer terecht, gelukkig. (GS)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s