Recensie: Jess Glynne (Paaspop 2016)

Soul ontbreekt bij popprinses Jess Glynne

De Britse zangeres Jess Glynne brak door in 2014 met de zomerhit ‘Rather Be’, een samenwerking met house-band Clean Bandit. Vervolgens volgden de succesvolle singles ‘My Love’, ‘Hold My Hand’ en ‘Take Me Home’. Nu staat ze met een set van een uur in de Apollo. Als Glynne haar twee springende achtergrondzangeressen niet had gehad, zou de show wel erg saai zijn geweest. Jess Glynne houdt het hele optreden haar zonnebril op, raffelt de dansjes die ze met haar band heeft ingestudeerd af en glimlacht geforceerd aan het einde van ieder nummer. De popnummers met R&B- en disco-invloeden komen niet echt over door de vlakke, ietwat geforceerde stem van Glynne die duidelijk soul mist. Bij de stripped down versie van ‘My Love’ lijkt de zangeres wat meer gefocust en haalt ze een hoge ‘whistle’ noot waar Mariah Carey jaloers op zou zijn.

Hoezo heeft ze er geen zin in?

Geen idee. Het publiek heeft er in ieder geval wel zin in. De eerste vijf rijen voor het podium staan vol met tieners met mobieltjes die ieder woord van de Britse zangeres meezingen.

Dan biedt de liveband vast iets extra’s?

De toegevoegde waarde van de band is niet helemaal duidelijk. De band die meeloopt tijdens het optreden staat veel harder dan de drummer, toetsenist en gitarist. Deze instrumenten zijn dus eigenlijk niet te horen.

Niet echt een overtuigende show dus?

Nee, de zangeres leek er niet echt zin in te hebben. Het funky instrumentale stukje op het eind was dan weer wel vet. De achtergrondzangeressen (mét soul) creëren door middel van indrukwekkende adlibs een vet hoogtepunt. (GS)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s