Recensie: Gerson Main (Paaspop 2016)

Paaspop begint de dag met een dansje bij Gerson Main

Het zonnetje schijnt en langzaam stroomt de Phoenix vol met festivalgangers die rustig aan de dag beginnen met de Caribische klanken van Gerson Main. De deelnemer van het vierde seizoen van De Beste Singer-Songwriter van Nederland staat met zijn zeskoppige band voor het eerst op een festival en geniet er zichtbaar van. Voor dit optreden doet Drummakid, de drummer van Typhoon die morgen op het festival staat, mee. Gerson Main speelt muzikaal onwijs sterke songs met interessante akkoordenprogressies, breaks en outro’s. Het geheel blijft goed behapbaar voor het uitkaterende festivalpubliek vanwege de grappige teksten en dansbare ritmesectie.

Was er nou een sit-down?

Ja, bij het nummer ‘Dorst’ dat overigens luidkeels meegezongen werd door een groot gedeelte van de goedgevulde Phoenix. Na de geslaagde sit-down gaat de tent helemaal los op het funky outro dat de band speelt.

Stond Joss Stone op het podium?

Dat was achtergrondzangeres Luna Mae, die inderdaad sprekend op de Britse soulzangeres lijkt. Mae is een prettige toevoeging met haar heldere stem.

Kwam het liedje van de reclame ook langs?

Ja, hij speelde ook zijn cover van Bennie Neyman ‘Hij Weet Niet Hoe’ dat onder de commercial van een bekende provider wordt gespeeld. “Als jullie heel hard meezingen, maakt dat het iets minder erg dat ik het nummer heb gepikt.” (GS)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s