Recensie: Afterpartees

“Vorig jaar stonden we ook op Mundial en toen waren er acht mensen, het is dus nú al een succes, jongens en meisjes!” roept excentrieke frontman Niek Nellen enthousiast terwijl hij de goedgevulde foyer van The Hall of Fame in kijkt.

De vijf mannen van Afterpartees staan bekend om hun door jaren-‘70-punkrock geïnspireerde powerpop. Het publiek voor het podium gaat vanaf het eerste moment mee in de vibe van zanger Nellen en volgt braaf zijn dansinstructies op. Bij singles ‘First/Last’ en ‘Girls Like You’, beide afkomstig van debuutalbum ‘Glitter Lizard’, gaan in de hele zaal de voetjes van de vloer.

Inmiddels wonen de gebroeders Nellen (Bas is gitarist van de band) in Tilburg, maar ze zijn hun Limburgse roots zeker niet vergeten; zo draagt Niek een nummer op aan alle motorisch gestoorde Limburgers. Vervolgens showt hij de zaal een houterig dansje. Het publiek geniet van de muziek en de opvallende performance van de mannen uit Horst. In het enthousiasme is de zang van Niek Nellen niet altijd even zuiver, maar hoe kan dat ook anders als hij ondertussen met zijn hoofd tegen een monitor aan beukt. (GS)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s